Free songs

Mijn Naam is Vera en ik ben een gediplomeerd paraveterinair. Ik kom op afspraak voor algemene dierenzorg bij u thuis.

Het diploma voor dierenartsassistent paraveterinair is onderdeel van de beroepengroep van dierverzorging. Ze is niet zomaar een dierenartsassistent, maar ze heeft een paraveterinaire bevoegdheid. Ze is werkzaam met honden, katten en andere gezelschapsdieren.

De dierenartsassistent paraveterinair verricht allerlei werkzaamheden . Ze stelt de diereneigenaar gerust. Een deel van de werkzaamheden is gericht op de klant: begeleiding en eventueel steun en troost.

Het werk met allerlei levende dieren vraagt affiniteit met deze dieren en vooral ook veel zorg en oplettendheid. Het vraagt ook vertrouwdheid met de dieren, zowel met de soort als met individuele dieren. Het vraagt ook kennis en inzicht in verzorgen van gezonde dieren. Omdat het meestal zieke huisdieren betreft, moet ze ook steun en troost kunnen bieden.

De primaire zorg van de dierenartsassistent paraveterinair betreft de gezondheid en het welzijn van het dier. Mijn opleiding Paraveterinair heb ik genoten op het Groenhorstcollege in Barneveld waar de lessen worden gegeven door dierenartsen en specialisten. Tijdens die opleiding heb ik 2 jaar stage gelopen bij een dierenarts en een asiel. Na mijn opleiding heb ik nog een opleiding: apotheekbeheer en medicijngebruik voor gezelschapsdieren gevolgd aan het Groenhorstcollege.

Na enige tijd bij een dierenarts gewerkt te hebben heb ik opgemerkt dat er toch veel behoefte is aan extra zorg.

Er zijn mensen die het prettig vinden als er zorg is na een operatie of helpen toedienen van medicatie bijv. Oren of ogen zalven.

Ook komt het vaak voor dat dieren angstig zijn bij de dierenarts, of dat de eigenaar geen tijd heeft om te gaan vanwege werk, ziekte of andere redenen. Ook kan vervoer een probleem zijn.

Dierenzorg Praktijk Walcheren komt aan huis voor alle mogelijke zorg.

TOP